Jeg heter Taj Biller og er 1975 model. Jeg tok over gården her etter min bestefar i 2020.... da jeg flyttet hit i 2001, bestemte jeg meg for at nå kunne jeg endelig få min egen hund :)

Jeg er oppvokst med hund, da min far altid har hatt jakthunder...så nå kunne jeg la drømmen gå i oppfyllelse, og uten å tenke på konsekvensene så skaffet jeg meg en blandinghund. I mine øyne, verdens nydeligste hund :)

Sånn er det på bygda, veldig vanlig at det var litt blandingshunder her og der :). Dette var en blanding mellom Engels setter og Border collie. Jeg merket raskt at denne blandingen ikke var helt bra. Både jakt og gjeter instink...jeg måtte  kaste inn håndkle og omplassere henne. Det var vondt, men i ettertid vet jeg at det var det beste jeg kunne gjøre. Hun havnet på en stor gård i Steinskjer, og fikk bruke gjeterinstinktet , og ble bestekompis med en kalv på gården.

Kort tid etter tok jeg over en 3 år gammel gordon setter tispe. Jeg trente henne mye for å lære henne til å bli en jakthund. Etter noen år hentet jeg meg ei engelsk cocker spaniel tispe. 

Etter noen år fikk jeg ei cavalier frøken på fõr. Og da skjønte jeg at dette her...ja dette var rasen for meg:)

Altid likt cavlierer, men de var så vanskelige å få tak i...så jeg var kjempe glad da denne frøkna flytta hjem til oss. Dette er en rase som er så harmonisk, glad og lykkelig å ha med å gjøre. 

Jeg er ufør pga kronisk sykdom, leddgikt. Hundene ble fort min medisin. Jeg har dårlige dager og bra dager...og når jeg helst ikke vil krype tur sengen, så må jeg opp...fordi hundene trenger meg.

Så jeg fikk ett helt nytt liv. Ut på turer stort  hver dag, og dette ble en livstil for meg. 

Mine hunder og valper vokser opp sammen med oss som en familie. De blir ikke stuet bort, men de er ett familiemedlem som alle oss andre.

Valpene flytter ut i stua da de er klare for det slik at de kan få være med der vi er...de vokser ikke opp i binger. Jeg vil at mine hunder og valper skal være sosiale og bli trygge på omgivelsene rundt seg. Da valpene er ca 5 uker har jeg dem med meg på kjøreturer.

Hundene her blir sjekket for patella, øyelyst og hjertesjekket.

Del denne siden